Question Details

Objective Type Questions On Management 32 32 correct

Question posted by Smarttutoring
  • Budget: $20 Normal
  • Subjects: Business | Human Origins |
  • Due on 09 Oct, 2018 04:51:10
  • Asked on 09 Oct, 2018 04:51:10
  • Past Due (date has already expired)

Objective Type Questions On Management 32 32 correct

Objective Type Questions On Management

1.        An organization's process strategy

(a). will have long-run impact on efficiency and production

(b). is the same as its transformation strategy

(c). must meet various constraints, including cost

(d). is concerned with how resources are transformed into goods and services

(e). all of the above are true

2.        A job shop is an example of a(n)

(a). repetitive process

(b). continuous process

(c). line process

(d). intermittent process

(e). specialized process

3.        Three types of process strategies are:

(a). goods, services, and hybrids

(b). manual, automated, and service

(c). process focus, repetitive focus, and product focus

(d). modular, continuous, and technological

4.        Which of the following industries is likely to have low equipment utilization?

(a). auto manufacturing

(b). beer making

(c). television manufacturing

(d). hospitals

5.        A product focused process is commonly used to produce

(a). high-volume, high-variety products

(b). low-volume, high-variety products

(c). high-volume, low-variety products

(d). low-variety products at either high- or low-volume

6.        Which one of the following products is most likely made in a job shop environment?

(a). custom furniture

(b). graphite pencils

(c). television sets

(d). cigarettes

7.        Which of the following products is likely to be assembled on a repetitive process line?

(a). automobiles

(b). personal computers

(c). dishwashers

(d). television sets

(e). all of the above

8.        An assembly line is an example of a

(a). product focused process

(b). customized process

(c). repetitive process

(d). specialized process

 

9.        Which of the following transformations generally has the highest equipment utilization?

(a). process focused process

(b). repetitive process

(c). product focused process

(d). specialized process

10.      Which of the following is false regarding repetitive processes?

(a). They use modules.

(b). They allow easy switching from one product to the other.

(c). They are the classic assembly lines.

(d). They have more structure and less flexibility than a job shop layout.

(e). They include the assembly of basically all automobiles.

11.      Mass customization, when done correctly,

(a). increases pressure on supply-chain performance

(b). helps eliminate the guesswork that comes with sales forecasting

(c). drives down inventories

(d). increases pressure on scheduling

(e). all of the above

12.      Which of the following characteristics best describes process focus?

(a). low volume, high variety

(b). finished goods are usually made to order

(c). processes are designed to perform a wide variety of activities

(d). all of the above are true

13.      Service blueprinting

(a). provides the basis to negotiate prices with suppliers

(b). mimics the way people communicate

(c). determines the best time for each step in the process

(d). focuses on the provider's interaction with the customer

14.      Which of the following characteristics best describes repetitive focus?

(a). uses modules

(b). falls between product and process focus

(c). widely used for the assembly of automobiles

(d). all of the above

15.      A drawing of the movement of material, or people is a

(a). flow diagram

(b). process chart

(C). service blueprint

(d). process map

16.      Strategies for improving productivity in services are

(a). separation, self-service, automation, and scheduling

(b). lean production, strategy-driven investments, automation, and process focus

(c). reduce inventory, reduce waste, reduce inspection, and reduce rework

(d). high interaction, mass customization, service factory, and Just-in-time

17.      In mass service and service factory quadrants of the service process matrix, the operations manager could focus on all of the following except

(a). automation

(b). standardization

(c). tight quality control

(d). customization

18.      Which of the following is true regarding opportunities to improve service processes?

(a). Automation can do little to improve service processes, because services are so personal.

(b). Layout is of little consequence, since services seldom use an assembly line.

(c). If a work force is strongly committed, it need not be cross-trained and flexible.

(d). All of the above are true.

(e). None of the above are true.

19.      Which of the following are typical of process control systems?

(a). They have sensors.

(b). The digitized data are analyzed by computer, which generates feedback.

(c). Their sensors take measurements on a periodic basis.

(d). all of the above

20.      Which of the following is true regarding vision systems?

(a). They are consistently accurate.

(b). They are modest in cost.

(c). They do not become bored.

(d). All of the above are true.

21.      The use of information technology to monitor and control a physical process is known as

(a). process control

(b). computer-aided design

(c). information numeric control

(d). numeric control

22.      Which of the following statements regarding automated guided vehicles is false?

(a). They are used to move workers from one side of the plant to the other.

(b). They are used to deliver meals in hospitals and jails.

(c). They are an alternative to monorails, conveyors, and robots in automated material handling.

(D). They are electronically guided and controlled carts used to move parts and equipment.

23.      "Automatic placement and withdrawal of parts and products into and from designated places in a warehouse" describes

(a). AGV

(b). CAD/CAM

(c). CIM

(d). ASRS

24.      Computer-integrated manufacturing (CIM) includes manufacturing systems that have

(a). computer-aided design, a flexible manufacturing system, inventory control, warehousing and shipping integrated

(b). transaction processing, management information systems, and decision support systems integrated

(c). automated guided vehicles, robots, and process control

(d). robots, automated guided vehicles, and transfer equipment

25.      Which one of the following technologies is used only for material handling, not actual production or assembly?

(a). robots

(b). CNC

(c). CAD

(d). AGVs

 

26.      A system using an automated work cell controlled by electronic signals from a common centralized computer facility is called a(n)

(a). adaptive control system

(b). robotics

(c). flexible manufacturing system (FMS)

(d). automatic guided vehicle (AGV) system

27.      "Operators simply load new programs, as necessary, to produce different products" describes

(a). automated guided vehicles

(b). flexible manufacturing systems (FMS)

(c). vision systems

(d). process control

28.      Examples of the impact of technology on services include

(a). debit cards

(b). supermarket scanners

(c). electronic hotel key/lock systems

(d). all of the above

29.      Process reengineering

(a). is the fundamental rethinking and radical redesign of business processes

(b). tries to bring about dramatic improvements in performance

(c). focuses on activities that cross functional lines

(d). all of the above

30.      Making environmentally sound products through efficient processes

(a). is unprofitable, as long as recyclable materials prices are soft

(b). is known as lean manufacturing

(c). can still be profitable

(d). is easier for repetitive processes than for product-focused processes

31.      Which of the following is true regarding the concept of flexibility?

(a). It is the ability to change production rates with little penalty in time, cost, or customer value.

(b). It can be accomplished with sophisticated electronic equipment.

(c). It may involve modular, movable, even cheap equipment.

(d). All of the above are true.

32.      Flexibility can be achieved with

(a). moveable equipment

(b). inexpensive equipment

(c). sophisticated electronic equipment

(d). modular equipment

(e). all of the above

Attachments
Available Solutions
Objective Type Questions On Management 32/32 correct

Smarttutoring
  • Purchased: 5 times.
  • Submitted: 09 Oct, 2018 04:51:10

Please find ...

Buy now to view full solution.

Ratings

There is no rating for this solution.
Facebook Comments